Back to All Events

"Escaping is easy, finding home is hard"


  • Kulturbadet 17 Torolv Kveldulvsons gate Sandnessjøen, Nordland, 8800 Norge (map)

Separatutstilling // Kulturbadet Galleri

God sleeps in the rock

God sleeps in the rock

Fra 25. januar til 9. mars, 2018, vises Katharina Zahl Fagerviks flotte utstilling «Escaping is easy, finding home is hard» i Kulturbadet Galleri.

 

Katharina Zahl Fagervik jobber hovedsakelig med maleri og tegning, i et organisk, figurativt språk, der menneskets forhold til naturen er overbyggende motivkrets. Fagervik oppfatter vårt blikk på naturen som sterkt personlig, og betinget av samtiden. Naturens store forandringer går over millioner av år, men vårt blikk på natur veksler raskt. Over få generasjoner har vi gått fra et oppdager/utforskerblikk, hvor kontinenter skal underlegges og natur kultiveres, til miljøperspektivet vi har nå, hvor man ikke kan snakke om natur uten å berøre den globale oppvarmingen og utrydningstruede arter.

I denne utstillingen vil hun bruke blikket til en som lengter ut, og bort, men med landskap og natur som hovedrolleinnehaver. Landskapene flyter sammen, og blir generiske landskap, og hun forsøker å hente frem igjen superkraften fra barndommen, hvor man kan forsvinne inn i boken, bildet, dagdrømmen, naturen.

Katharina Zahl Fagervik har tidligere stilt ut blant annet på Petter Dass Museet («Glemsel», 2012), Drammens Museum (Novemberutstillingen i 2011, 2013, 2014, 2017), Nordnorske Kunstutstilling i Bodø (2012, 2016), og Haugesund Billedgalleri («Jordminne», 2017). Hun har også mottatt Juryens Pris ved den 66. Nordnorske Kunstutstilling (2012) og Dan Anviks Minnepris (2017).

Kunstner vil være tilstede under åpningen. Utstillingen i Kulturbadet Galleri er en salgsutstilling og står til 9. mars 2018.

Earlier Event: November 22
Juleutstilling, Buskerud Kunstsenter
Later Event: June 13
STIPEND-UTSTILLING