Jun
26
to Aug 5

STIPENDUTSTILLINGEN

Velkommen til utstillingsåpning onsdag 26. juni klokken 19. Utstillingen åpnes ved kulturrådgiver i Drammen kommune, Ann Magritt Bekink.

Med støtte fra Bildende Kunstnerens Hjelpefond, arrangeres det igjen Stipendutstilling på Buskerud Kunstsenter! Billedkunstnere og kunsthåndverkere fra Buskerud deltar på stor gruppeutstilling denne sommeren. Utstillingen er et forsøk på å vise tendenser i kunstnermiljøet i Buskerud. Utstillingen er tverrmedial og publikum vil kunne se installasjon, maleri, skulptur, glass, smykker og fotografi.

På utstillingsåpningen vil fem kunstnere motta et produksjonsstipend på kr. 20 000. Produksjonsstipendene er støttet av Bildende Kunstneres Hjelpefond.

STIPENDUTSINVIT.png
View Event →
Jun
15
to Sep 28

SOMMERUTSTILLING // SAKKERHUSENE

I samarbeid med Norsk Bergverksmuseum arrangerer Buskerud Kunstsenter for  andre gang sommerutstilling i Sakkerhusene i Saggrenda. Utstillingen representerer kunstbutikken på Buskerud Kunstsenter og viser et rikt utvalg av verk, med fokus på grafikk, maleri, glass, keramikk og smykker, laget av en rekke profesjonelle kunsthåndverkere og billedkunstnere i og utenom Buskerud. Alle arbeidene på utstillingen er til salgs, og kommer i alle størrelser og prisklasser.

Utstillingen varer fra 15. juni til 29.september.

Det selges rett fra vegg, utstillingen (og utstillerne) og vil derfor endres utover sommeren.

NATTBLOMSTRING
View Event →
Aug
23
to Oct 31

Brønny Kunstnerlaug # 1

GOMA // BRØNNØYSUND

Kuratert av Lars Laumann

Brønnøy Kunstnerlaug er et initiativ av Lars Laumann, og er en rekke utstillinger og opptredener med fokus på det lokale. Den første serien markeringer er på på GOMA.

Medvirkende kunstnere er:

Camilla Orvik, Espen Tversland, Ørjan Ebbesen, Hanna Engen Steinsholm, Vibeke Steinsholm, Inger Hilde Nyrud, Harald Warholm, Katharina Zahl Fagervik,

Andre_Mennesker1 kopi.jpg
View Event →
Jan
25
to Mar 9

"Escaping is easy, finding home is hard"

Separatutstilling // Kulturbadet Galleri

God sleeps in the rock

God sleeps in the rock

Fra 25. januar til 9. mars, 2018, vises Katharina Zahl Fagerviks flotte utstilling «Escaping is easy, finding home is hard» i Kulturbadet Galleri.

 

Katharina Zahl Fagervik jobber hovedsakelig med maleri og tegning, i et organisk, figurativt språk, der menneskets forhold til naturen er overbyggende motivkrets. Fagervik oppfatter vårt blikk på naturen som sterkt personlig, og betinget av samtiden. Naturens store forandringer går over millioner av år, men vårt blikk på natur veksler raskt. Over få generasjoner har vi gått fra et oppdager/utforskerblikk, hvor kontinenter skal underlegges og natur kultiveres, til miljøperspektivet vi har nå, hvor man ikke kan snakke om natur uten å berøre den globale oppvarmingen og utrydningstruede arter.

I denne utstillingen vil hun bruke blikket til en som lengter ut, og bort, men med landskap og natur som hovedrolleinnehaver. Landskapene flyter sammen, og blir generiske landskap, og hun forsøker å hente frem igjen superkraften fra barndommen, hvor man kan forsvinne inn i boken, bildet, dagdrømmen, naturen.

Katharina Zahl Fagervik har tidligere stilt ut blant annet på Petter Dass Museet («Glemsel», 2012), Drammens Museum (Novemberutstillingen i 2011, 2013, 2014, 2017), Nordnorske Kunstutstilling i Bodø (2012, 2016), og Haugesund Billedgalleri («Jordminne», 2017). Hun har også mottatt Juryens Pris ved den 66. Nordnorske Kunstutstilling (2012) og Dan Anviks Minnepris (2017).

Kunstner vil være tilstede under åpningen. Utstillingen i Kulturbadet Galleri er en salgsutstilling og står til 9. mars 2018.

View Event →
Nov
22
to Dec 22

Juleutstilling, Buskerud Kunstsenter

Årets siste utstilling er en Juleutstilling og er en forlengelse av kunstbutikken. Hele Buskerud Kunstsenters lokale, både galleri og kunstbutikk, fylles med kunst og kunsthåndverk av våre fremste kunstnere. Utstillingen viser et rikt utvalg av verk, med fokus på grafikk, maleri, glass, keramikk og smykker, laget av en rekke profesjonelle kunsthåndverkere og billedkunstnere i og utenom Buskerud. Alle arbeidene på utstillingen er til salgs.

Buskerud Kunstsenter holder langåpent til klokken 18 på onsdager gjennom hele utstillingsperioden. Kunstsenteret er også åpent på mandager. Her kan du handle julegaver eller bare ta en pause i julestria! Arbeidene på utstillingen kommer i alle størrelser og prisklasser, så her kan du finne unike julegaver til venner og familie.

 

Åpningstider i utstillingsperioden:

Mandag og tirsdag: 11-15
Onsdag: 11-18
Torsdag og fredag: 11-15
Lørdag og søndag: 12-16

View Event →
Jun
22
to Oct 16

Når nåtid møter fortid // Drammen Museum, Lychepaviljongen

Når Drammen Kunstforening feirer sitt 150 års jubileum sommeren 2017, åpnes dørene i Lychepaviljongen for å vise den store utstillingen "Når nåtid møter fortid."

Styret i Kunstforeningen har gått igjennom og vurdert over 500 arbeider fra Det Faste Galleriet – som viser norsk malerkunst fra J.C. Dahl til i dag. Sammen har vi plukket ut 20 historiske arbeider signert av J.C. Dahl, Hans Heyerdahl, Maurice de Vlaminck, Torstein Torsteinson, Roar Matheson Bye, Dagfinn Bakke, ThorvaldErichsen, GunnarS. Gundersen, Lars Jorde, Gudbrand Mo, Arne Solheim, Henrik Sørensen, Christopher Borch, Ferdinand Finne, Kai Fjell, Jan Groth, Jacob Schmidth, Magne Rygh, Sven Bolling og Sven Påhlsson. Det er disse som danner grunnlaget for jubileumsutstillingen.

20 medlemmer fra Buskerud Bildende Kunstnere er plukket ut og fått tildelt hvert sitt verk fra samlingen som skal være et referansepunkt for deres tolkning. En Drammenskunstner har i tillegg til disse takket ja til å utføre et spesialoppdrag. De historske bildene og arbeidene fra 2017 vil bli presentert sammen på utstillingen.  Slik møter nåtid fortiden!

View Event →